Więcej za mniej...codziennie!

Stosujemy cookies w celach reklamowych, statystycznych i dostosowania oferty do Twoich potrzeb. Możesz w każdej chwili dokonać zmian tych ustawień w przeglądarce, akceptując lub odrzucając część z tych plików. Jeśli będziesz korzystał z niniejszej strony bez zmiany w ustawieniach swojej przeglądarki, będziemy zapisywali i uzyskiwali dostęp do tych informacji (cookie) w pamięci Twojego urządzenia końcowego (komputer, telefon itp.) w wymienionych celach. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce prywatności.

Polityka Prywatności newslettera Pepco


 

 

1.KIM JESTEŚMY

 

Krótkie podsumowanie

Cześć, jesteśmy Pepco Poland i mamy swoją siedzibę w Polsce, w Poznaniu. Tu znajdziesz nasze dane kontaktowe.

Jeśli masz pytania lub wątpliwości, zawsze możesz skontaktować się z naszym Inspektorem Ochrony Danych.

 

Tekst pełny

1.1. Jesteśmy Pepco Poland Sp. z o. o. (w dalszej części określamy się jako „Pepco Poland”) z siedzibą w Poznaniu, wpisaną do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań – Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000111962, posługującą się NIP 7822131157 oraz REGON 639669292, o kapitale zakładowym w wysokości 27.000.000 złotych w pełni opłaconym.

W sprawach newslettera możesz skontaktować się z nami mailowo [klient@pepco.eu] albo tradycyjną pocztą: Pepco Poland Sp. z o. o., ul. Strzeszyńska 73 A, 60-479 Poznań

1.2. Żeby chronić dane osobowe w efektywny sposób, wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych Osobowych (dalej jako „IODO”), który odpowiada za nadzór i implementację strategii ochrony danych osobowych i zapewnia zgodność naszego działania z przepisami. Możesz skontaktować się z naszym IODO pod tym adresem: iodo@pepco.eu

 

 

2. JAKIE DANE PRZETWARZAMY I W JAKICH CELACH

 

Krótkie podsumowanie

Zbieramy dane podane przez Ciebie w formularzu na naszej stronie WWW i wykorzystujemy w celu wysyłania spersonalizowanego newslettera.

 

Tekst pełny

2.1. W celu wysyłania naszego newslettera przetwarzamy udostępnione nam bezpośrednio przez subskrybentów dane, takie jak: 

– imię,

– adres e-mail,

– kod pocztowy,

– preferencje co do zawartości newslettera.

2.2. Powyższe dane zbieramy i dalej przetwarzamy wyłącznie w celu wysyłania na podany adres e-mail naszego newslettera.

2.3. Możemy dokonywać profilowania Twoich danych osobowych, co oznacza, że możemy użyć informacji, które zebraliśmy, takich jak podany przez Ciebie kod pocztowy oraz zadeklarowane zainteresowania, w celu dostosowania adresowanej do Ciebie komunikacji do Twoich potrzeb. W takim wypadku nie używamy jednak Twoich danych do profilowania polegającego na podejmowaniu zautomatyzowanych decyzji, które mogłyby wpływać na Twoją sytuację prawną (tj. nie używamy algorytmów w celu podejmowania decyzji mających wpływ na Twoje indywidualne uprawnienia).

 

 

3. PODSTAWA PRAWNA PRZETWARZANIA DANYCH

 

Krótkie podsumowanie

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie art. 6 ust. 1 lit f) RODO, czyli na podstawie uzasadnionego interesu Pepco Poland.

Newsletter wysyłamy wyłącznie na podstawie Twojej dobrowolnej zgody. Zgodę możesz wycofać w każdym czasie.

 

Tekst pełny

3.1. Dane niezbędne do wysyłania newslettera przetwarzamy na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”) (uzasadniony interes administratora). Uzasadnionym interesem Pepco Poland jest w takim przypadku bezpośredni marketing swoich produktów oraz usług.

3.2. Wysyłanie newslettera za pomocą poczty elektronicznej odbywa się natomiast na podstawie wyraźnej i udokumentowanej zgody każdego z subskrybentów, zgodnie z art. 10 Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

3.3. Podanie danych następuje dobrowolnie. Nie istnieje żaden prawny obowiązek podania danych osobowych w celach marketingowych.

 

 

4. OKRES PRZECHOWYWANIA DANYCH

 

Krótkie podsumowanie

Dane przechowujemy tak długo, aż nie wycofasz swojej zgody na otrzymywanie newslettera.

 

Tekst pełny

4.1. Dane podane w celach marketingowych będziemy przetwarzać tak długo, aż nie wycofasz swojej zgody na otrzymywanie naszego newslettera.

4.2. Zgodę na otrzymywanie newslettera Pepco możesz wycofać zawsze, w dowolnym momencie i bez trudu, klikając na odpowiedni link w stopce newslettera.

 

 

5. PRZEKAZYWANIE DANYCH INNYM ODBIORCOM

 

Krótkie podsumowanie

Czasami udostępniamy dane zaufanym partnerom, którzy dostarczają nam narzędzia do przetwarzania danych oraz wspierają nas w aktywności marketingowej.

Może się zdarzyć, że będziemy musieli ujawnić pewne dane osobowe na żądanie uprawnionych organów państwowych.

 

Tekst pełny

5.1. Twoje dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie Pepco Poland, m.in. dostawcom usług IT, agencjom marketingowym – przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z Pepco Poland i wyłącznie zgodnie z poleceniami Pepco Poland.

5.2. Twoje dane mogą być również przekazane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa, np. organom ścigania w razie zgłoszenia przez organ żądania na odpowiedniej podstawie prawnej (np. na potrzeby toczącego się postępowania karnego).

 

 

6. PRZEKAZYWANIE DANYCH POZA EUROPEJSKI OBSZAR GOSPODARCZY

 

Krótkie podsumowanie

Nie przekazujemy Twoich danych poza EOG.

 

Tekst pełny

Twoje dane osobowe nie będą przekazywane do Państw poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

 

 

7. TWOJE PRAWA

 

Krótkie podsumowanie

Przysługuje Ci wiele praw związanych z Twoimi danymi. Masz prawo do żądania informacji o tym, jak są przetwarzane dane, prawo do dostępu do nich, poprawiania, żądania usunięcia, ograniczenia przetwarzania swoich danych, a także przenoszenia ich do innego podmiotu. Zawsze możesz wysłać e-mail na adres [klient@pepco.eu] lub iodo@pepco.eu – zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby Ci pomóc.

 

Tekst pełny

7.1. Przysługują Ci następujące prawa w związku z przetwarzaniem przez Pepco Poland Twoich danych osobowych:

- prawo dostępu do swoich danych, w tym do uzyskania kopii danych;

- prawo żądania sprostowania danych;

- prawo do usunięcia danych;

- prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych;

- prawo do ograniczenia przetwarzania danych;

- prawo do wycofania zgody w zakresie, w jakim dane są przetwarzane na tej podstawie; wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem;

- prawo do przenoszenia danych osobowych, tj. do otrzymania od Pepco Poland swoich danych osobowych w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego; możesz przesłać te dane innemu administratorowi danych.

7.2. Z uprawnień tych możesz skorzystać, wysyłając wiadomość na adres [klient@pepco.eu].

7.3. Zgodę na otrzymywanie newslettera Pepco możesz również wycofać zawsze, w dowolnym momencie i bez trudu, klikając na odpowiedni link w stopce newslettera.